Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Baker Mayfield first overall pick 2018 NFL Draft

Quarterback Baker Mayfield is de first overall pick van de 2018 NFL Draft. Cleveland Browns maakte hun eerste keuze vannacht even na de klok van 2 uur ’s nachts bekend. De New York Giants lieten zich door de verrassende keuze niet van de wijs brengen en kozen de beste atleet uit de Draft: running back Saquon Barkley.

De andere ploeg uit New York liet zich de keuzes welgevallen en koos de volgende franchise quarterback voor Gang Green: zij gingen voor de spelverdeler die bij de meeste scouts bovenaan het lijstje stond. Sam Darnold van USC deed denken aan de laatste keer dat de Jets zo hoog voor een spelverdeler gingen. Toen kozen ze ook voor een pion van USC, maar Mark Sanchez hield het in de publiciteitsgeile metropool niet lang vol.

De Browns bleven verbazen en brachten met hun fourth overall pick de eerste verdediger van het Draft Board. De ploeg uit Cleveland koos voor cornerback Denzel Ward en schoven hiermee de beste overall verdediger naar Denver Broncos. Defensive end Bradley Chubb mag hierdoor samenwerken met zijn idool, Von Miller.

Indianapolis Colts pakte op nummer 6 de beste offensive lineman uit de college-regionen. Guard Quenton Nelson wordt binnen gebracht om het broze gesternte van quarterback Andrew Luck te beschermen.

Buffalo Bills besloot op dat moment niet langer te wachten en voor de eerste trade in de Draft te zorgen. De Bills gaven drie picks op (#12, #53, #56) om stuivertje te wisselen met Tampa Bay Buccaneers en quarterback Josh Allen te kiezen. Eenzelfde route bewandelde Arizona Cardinals. De Cards namen een lift naar de tiende pick door te ruilen met Oakland Raiders. Hiermee selecteerde het team quarterback Josh Rosen.

Tussen de trades van de Bills en de Cardinals ging linebacker Roquan Smith naar Chicago en offensive tackle Mike McGlinchey naar de 49ers.

De eerste tien picks van de 2018 NFL Draft:

  1. QB Baker Mayfield (Browns)
  2. RB Saquon Barkley (Giants)
  3. QB Sam Darnold (Jets)
  4. CB Denzel Ward (Browns)
  5. DE Bradley Chubb (Broncos)
  6. OG Quenton Nelson (Colts)
  7. QB Josh Allen (Bills / trade via Buccaneers)
  8. LB Roquan Smith (Bears)
  9. OT Mike McGlinchey (49ers)
  10. QB (Cardinals / trade via Raiders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *