Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Football-dames nemen taken jeugdcoach 010 Trojans over

Twee American football-dames zijn bereid gevonden om volgend seizoen trainingen te geven aan de Pewees en de Cubs. Zij worden hierbij gesteund door een viertal ouders. Hiermee lijkt 010 Trojans een passende oplossing te hebben gevonden voor het vertrek van jeugdcoach Edo van der Wouden.

Voor de start van het nieuwe seizoen wil 010 Trojans de vrijwilligers een pilot-cursus aanbieden, zodat ook de vrijwilligers en teammanagers weten wat belangrijk is voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden.

Van der Wouden stuurde in april een brief aan ouders dat hij voornemens was de organisatie te verlaten. Hij kon zich naar eigen zeggen niet meer vinden in het gevoerde beleid van de organisatie. De jeugdcoach heeft besloten een eigen vereniging op te richten, waarbij de nadruk op de jeugd ligt. De vereniging moet nog goedgekeurd worden door een stemming van de Algemene Ledenvergadering van de bond.

De 010 Trojans hebben verder laten weten dat er geen apart jeugdbestuur komt binnen de Trojans. De huidige invulling bestaat nu uit een bestuurslid met jeugdzaken in de portefeuille en dit wordt uitgebreid met een jeugdcommissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *