Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

EK Cheerleading vanaf 30 juni in Den Bosch

Het Europees Kampioenschap Cheerleading wordt volgende week georganiseerd in de Maaspoort in Den Bosch. De European Cheerleading Association strijkt op 30 juni en 1 juli neer in de hoofdstad van Brabant.

De venue is tevens de thuisbasis van de basketballers van ‘New Heroes Den Bosch’ en biedt plaats aan 2.450 bezoekers. Het Europees Kampioenschap moet een impuls geven aan de cheerleading-sport, die sinds het verdwijnen van de Amsterdam Admirals aan imago heeft verloren. ‘The Hottest Dance Team in Europe’ behoorde ten tijde van het bestaan van de Amsterdamse profformatie tot het beste dansteam in de NFL.

Wil je het Europees Kampioenschap eens meemaken? Koop dan hier vanaf 9 euro een toegangsticket!

“Het is bijzonder om gastheer te zijn van de ECC. De Maaspoort is een fantastische locatie en voor het cheerleaders is het bijzonder hier te wedijveren met de competitie. Den Bosch is hiernaast een mooie en warme stad, die symbool staat voor de typisch gastvrijheid van Brabant,” aldus John Mahnen, die een bestuursfunctie bekleedt bij AFBN Cheerleading.

Ramona Marshall, president van de ECA, is blij met Den Bosch en kijkt uit naar het kampioenschap. “De Europese teams waren zeer succesvol tijdens de Wereldkampioenschappen. Het Europees Kampioenschap biedt daarom cheerleading van hoog niveau met inspirerende choreografieën en spectaculaire stunts. Den Bosch is een bijzondere stad, die de deelnemers tot een hoog niveau zal stuwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *