Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Cadetten Amsterdam Panthers reglementair kampioen?

De Cadetten van de Amsterdam Panthers zijn reglementair kampioen, zonder ook maar een finale te hebben gespeeld. Dat beweren boze tongen rondom het AFBN Finaleweekend.

De Amsterdam Panthers gingen er vanuit in het Finaleweekend tegen Flevo Phantoms te spelen. Dat team werd vandaag -na een wachttijd van twee weken- echter geschrapt van de wedstrijdposters, omdat zij in de halve finale tegen Lelystad Commanders een speler hadden opgesteld die zij niet mochten gebruiken.

Saillant detail is dat Flevo juist de afgelopen dagen een klacht had ingediend bij de Tuchtcommissie, omdat de tegenstander bij de senioren iemand reglementair had opgesteld.

De tuchtcommissie deed vrij lang over het besluit en kwam daar prompt voor de finale mee naar buiten. Niet de Phantoms, maar de Lelystad Commanders maakten reglementair kans om het op te nemen tegen Amsterdam Panthers.

Die Lelystad Commanders hebben vandaag laten weten dat zij zo last-minute geen team meer op de been kunnen krijgen voor het AFBN Finaleweekend. Zij bedanken voor de eer.

Er resten dus twee opties: of de AFBN laat de oorspronkelijke finalist Flevo Phantoms een wedstrijd spelen tegen Amsterdam om spek en bonen. Of er wordt helemaal geen finale gespeeld. In beide gevallen mag men in Amsterdam vanavond al de beker omhoog houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *