Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN vernietigt uitspraak tuchtcommissie

De finale tussen de Cadets tijdens het AFBN Finaleweekend gaat zaterdagmorgen 11.00 uur ‘gewoon’ tussen de Amsterdam Panthers en de Flevo Phantoms. Het winnende team, zo heeft de AFBN bevestigd aan bestuurslid Technische Zaken Ronald Callenbach, wordt na afloop gekroond tot Nederlands kampioen. Als u een stoel heeft, dan mag u daar op dit moment best vanaf vallen.

Nog geen 24 uur geleden werd Flevo Phantoms door de tuchtcommissie van de AFBN namelijk uit de finale gezet, omdat zij een niet-gerechtigde speler opgesteld hadden in de halve eindstrijd tegen Lelystad Commanders. De uitspraak in de tuchtzitting liet twee weken op zich wachten en kwam daags voor de finale, waardoor ‘vervanger’ Lelystad Commanders geen tijd meer had om zich voldoende voor te bereiden op de finale. De ploeg uit Lelystad bedankte dan ook vriendelijk voor de eer.

En dat zadelde de AFBN dus op met een probleem. De bond polste Flevoland of het interesse had in het oorspronkelijke finaleticket, maar daar stemden de Phantoms alleen mee in als het in Amsterdam ook iets had om voor te strijden. Het AFBN-bestuur maakte daarop een knieval en liet optekenen dat er morgen een Cadets-kampioenschap op het spel staat.

Overigens kunnen wij de sequel van deze horrorfilm ook al dromen: ongetwijfeld stapt Amsterdam Panthers zondagmorgen meteen op hoge poten naar de Tuchtcommissie als blijkt dat de eerder veroordeelde Phantoms met de gouden medailles naar huis zijn gegaan.

Het goede nieuws: er wordt de hele dag full-contact American Football gespeeld met de Cadets-finale om 11:00, de Runners’ Up Bowl en de Crusaders international game tegen Wroclaw Panthers. Bestel hier je tickets. Aan de poort betaal e aanzienlijk meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *