Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Tulip Bowl XXXIV voor Hilversum Hurricanes

Voor het eerst sinds 2001 zijn de Hilversum Hurricanes de American footballploeg van Nederland. In Tulip Bowl XXXIV versloeg de ploeg afgelopen zondag Lelystad Commanders, dat voor het eerst de opwachting maakte in de finale. De kampioen liet een droom uitkomen met een 24-13 overwinning.

De Hurricanes lieten er vanaf het begin af aan geen twijfel over bestaan. De ploeg van coach Markus Zielke domineerde de gehele wedstrijd met een sterk spelende verdediging en ook een goed draaiende aanval.

Running back Mani Blijd, die voor zijn prestaties werd bekroond met de Offensive MVP Award, brak in het eerste kwart los voor een eerste touchdown en na een fieldgoal van Pascal van de Brink kwam de score op 10-0. De Commanders moesten tot op dat moment het aanwezige publiek teleurstellen. De formatie kon hier alleen een fieldgoal tegenover stellen.

In het tweede deel van de wedstrijd wist Hurricanes de voorsprong zelfs uit te breiden naar een 24-3 tussenstand. Quarterback Maurice Tielen wist tot twee keer toe Jan Pecnik te bereiken voor een score. Wie dacht dat de Commanders door die achterstand bij de pakken neer zouden zitten, kwam bedrogen uit. In een ultieme poging nog iets van de zondagmiddag te maken, kwamen zij met een touchdown en een field goal terug in de wedstrijd.

De verdediging van Hilversum stond echter op tijd weer op. Zoals vaker dit seizoen ging cornerback Dennis de Wit met de Defensive MVP Award aan de haal.

Lelystad liep uit voor de Commanders
In de reguliere competitie had Lelystad twee keer gewonnen van Hilversum. Voor de lokale media liet Sidney Kunst nog weten de winkansen op 60-40% in te schatten. Het clubicoon gaf de tegenstander een pluim, maar keek ook meteen vooruit naar de toekomst. “Het was een mooie wedstrijd en beide clubs waren aan elkaar gewaagd. Helaas kwamen wij te laat op gang en maakten wij teveel fouten.”

De toekomst ziet er ondanks het verlies in Tulip Bowl XXXIV rooskleurig uit. Lelystad was uitgelopen voor de Commanders. “Het was een geweldige ervaring en mooi om te zien dat er zoveel support was voor ons team. Ik kan niets anders zeggen dan ‘wauw’, dit smaakt naar meer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *