Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Einde niet in zicht voor Maurice Tielen

Maurice Tielen speelde afgelopen zondag in zijn tweede Tulip Bowl-finale. Als tweedejaars quarterback moest hij in 2005 de titel aan Amsterdam Crusaders laten (18-6), maar bij zijn herkansing in Tulip Bowl XXXIV was het wel raak: Tielen mag zijn eerste kampioenschapsring ophalen.

De vraag die rijst is of het de laatste wedstrijd van de quarterback is geweest. Tielen gaat iemand al veertien seizoenen mee en heeft zowel de hoogte- als de dieptepunten van zijn vereniging meegemaakt. Tielen zelf is daar vrij duidelijk over, hij is er nog niet klaar mee.

“Qua gestarte wedstrijden kom ik redelijk in de buurt van Brett Favre,” grijnst de quarterback, die aangeeft niet met pensioen te gaan om vervolgens weer bij een andere club op te duiken. “Voorlopig blijf ik quarterback staan, tot mijn opvolger er volledig klaar voor is.  Ik werd destijds noodgedwongen in het diepe gegooid als spelverdeler en dat is geen fijne start.”

Hilversum Hurricanes won de derde Tulip Bowl uit de clubgeschiedenis afgelopen zondag door Lelystad Commanders met 24-13 te verslaan. Eerdere kampioenschapsbekers werden in 2000 en 2001 behaald. In 2000 won de ploeg van Amsterdam Crusaders (24-0) en het jaar daarop waren de Limburg Wildcats de klos (7-6).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *