Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Toekomst rooskleurig voor Amsterdam Panthers

Er was veel te doen rond de Cadets American football-finale. Na veel bel- en mailverkeer van de bond ging deze uiteindelijk tussen de Amsterdam Panthers en de Flevo Phantoms. Ondanks dat de voorbereiding niet ideaal was, perste de beide teams er toch een fantastische finale uit. Amsterdam Panthers ging uiteindelijk met een 28-22 overwinning aan de haal op Sportpark Sloten.  De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Panthers, die dit seizoen een herstart maakten.


De wedstrijd begon moeizaam voor beide partijen, maar de Panthers wisten bij hun tweede drive te scoren door een touchdown run van quarterback Levi Bates. De spelverdeler brak los voor een run van 70 yards. Arthur de Boachie ving een slant voor de 2-point conversion. Amsterdam wist deze score zelfs te verdubbelen met een touchdown pass op Ansley Kusi. Ook hier was de PAT de volle twee punten waard.

Het was het signaal voor de Phantoms om terug te vechten. Nadat de aansluitende touchdown door de running back van de Almeerders binnen was gelopen, werd ook de opening kickoff door de gelegenheidsfinalist teruggelopen. Toen daarna ook een interception door #15 van de Phantoms werd teruggebracht voor een score leek het hek van de dam.

Younas Babar van de Amsterdammers gaf de tegenstander echter een koekje van eigen deeg. Hij stripte de bal van de tegenstander en bracht het ovalen kleinood terug voor een 70-yards touchdown. Omdat de PAT echter onsuccesvol was, stond er een 22-22 tussenstand op het bord bij het aanbreken van het vierde kwart.

Beide defenses zette zich toen schrap in een ultieme poging de aanval in de positie te lepelen voor een score. De laatste drive was voor de aanval van de Panthers, die met nog een minuut te spelen de mogelijkheid kregen om te scoren. Weer was het Babar die het onderscheid wist te maken. Met slechts 13 tellen op de klok rende hij voor een 19 yards touchdown om de Cadets van de Panthers nationaal kampioen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *