Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Demierro Promes in World All-Star Bowl

Op 22 december speelden de beste high school spelers van over de hele wereld tegen elkaar in het Estadio Azul in Mexico City tijdens de World All-Star Bowl, een initiatief van de Pro Football Hall of Fame Academy. Ook het rood-wit-blauw was tijdens deze wedstrijd vertegenwoordigd. Demierro Promes van de Amsterdam Panthers was startende strong safety voor Team East. Zijn team won met 24-10.

De wedstrijd trok tachtig atleten uit 19 verschillende Amerikaanse staten en drie landen. Nederlander Promes viel tijdens het kamp van de Hall of Fame Academy in Leiden op, dat georganiseerd was met behulp van Leiden tight end Brian Spapens en Mark Bright.

Op basis van zijn prestaties in Leiden werd Promes uitgenodigd. Een redelijk unieke uitnodiging: naast de Nederlander nodigde de organisatie ook een Fransman en twee Mexicanen uit.

Demierro Promes maakt onderdeel uit van de regerend Nederlands jeugdkampioen Amsterdam Panthers. Dit team veroverde in juli de Dyan Kralt Bowl na een triple overtime thriller tegen Amsterdam Crusaders. Promes blockte in de wedstrijd een beslissende PAT.

De wedstrijd is donderdagnacht uitgezonden op nationale televisie door CBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *