Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Super Bowl LIII: Rams – Patriots

De Los Angeles Rams staan in Super Bowl LIII en krijgen na 17 jaar de kans om zich te revancheren voor Spygate. De ploeg van hoofdcoach Sean McVay versloeg New Orleans Saints na overtime, dankzij een 57-yard fieldgoal van Greg Zuerlein. In de Super Bowl, die over twee weken wordt gehouden in Atlanta, treffen de Rams de Patriots. De Patriots staan voor de derde keer op rij in de Super Bowl, dankzij een 31-36 overtime zege op Kansas City Chiefs.

Aan de Super Bowl-plaatsing van de Rams hangt een naar bijsmaakje. Met een 20-20 gelijkstand waren de Saints namelijk in de aanval, toen er op third down een opzichtige pass interference werd gemaakt. De overtreding, die de Saints normaliter een nieuwe first down zou opleveren, werd echter niet geconstateerd door de scheidsrechters. Tot ongeloof van hoofdcoach Sean Payton en de uitverkochte Superdome moest de thuisploeg genoegen nemen met een fieldgoal.

De Saints waren aanvankelijk de betere partij en namen een 13-0 voorsprong. De langste pass van de Rams was lange tijd een 12-yard pass op een fake punt van punter Johnny Hekker. In de loop van de tweede helft stelde quarterback Jared Goff echter orde op zaken. De fieldgoal in overtime was de eerste voorsprong van Los Angeles in de wedstrijd.

De Rams staan in Super Bowl LIII op 3 februari tegenover de Patriots. Zij wonnen in overtime van Kansas City Chiefs met 31-36.

De Patriots waren aanvankelijk de betere partij in Arrowhead Stadium. De Chiefs konden met hun verdedigende plan de Patriots geen halt toeroepen. Uiteindelijk deed de thuisploeg bij een 0-14 achterstand in de tweede helft eindelijk iets terug en wist het de score zelfs terug te brengen naar 14-17.

In het vierde kwart trok Kansas de wedstrijd naar zich toe met enkele bizarre gebeurtenissen. De ploeg gebruikte een turnover van Tom Brady om voor het eerst op voorsprong te komen. Met twee minuten op de klok liet Brady echter zien dat hij een van de beste quarterbacks aller tijden is door de Patriots terug op voorsprong te gooien. Patrick Mahomes liet daarna echter zien dat hij uit hetzelfde hout is gesneden. Met 39 seconden op de klok zorgde hij ervoor dat zijn kicker de game naar overtime kon schieten.

In de extra periode kreeg Mahomes de bal echter niet meer in zijn bezit. De eerste en enige aanval in overtime werd door Tom Brady feilloos uitgevoerd met drie cruciale third down catches van Julian Edelman en Rob Gronkowski. Rex Burkhead scoorde de beslissende 2-yard rushing touchdown.

De Super Bowl is te zien bij de gezelligste Super Bowl Party van Nederland. Dit jaar wordt de Party georganiseerd in ‘Het Sieraad’ in Amsterdam. Kaarten voor de Party koop je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *