Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Spelers AAF moesten wachten op eerste salaris

Twee weken zijn ze bezig: de Alliance of American football. De tv-ratings zagen er prima uit, de stadions konden voller, maar de mensen waren lovend over het niveau en de snelheid. Eén klein probleempje echter: de league is vergeten de spelers deze maand te betalen.

De AAF wijst naar een technische fout in het boekhoudprogramma. Dat was namelijk nieuw en met het omzetten van de gegevens is er een betaalbatch niet goed overgenomen.

De echte reden laat zich echter raden: de cashflow. Een league opzetten is geen makkie en al helemaal niet als je landelijke bekendheid wil genereren. Gelukkig zijn de problemen van korte duur, want een miljonair heeft zich opgeworpen als redder van de league.

Tom Dundon vond de eerste twee weken zo vermakelijk, dat hij zich heeft ingekocht als voorzitter. Hij betaalt hiervoor het luttele bedrag van 250 miljoen dollar. Dundon is ook eigenaar van NHL-team Carolina Hurricanes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *