Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants ontvangt Leiden

Als de Groningen Giants spelen zoals ze twee weken geleden de eerste helft speelden tegen Flevo Phantoms; dan lijkt de ploeg niets te hoeven duchten van Lightning Leiden.

In de eerste helft tegen Flevo gooide quarterback Emil ter Veld namelijk twee touchdown passes en had de running game met Bart van Bezouw het veld voor zichzelf. Omdat de defense ook een duit in het zakje deed, leidden de Noorderlingen met 14-0. Toen klapte het team echter in elkaar. Dat moet een wijze les zijn voor de offense.

Hoofdcoach Raymon Niewold zegt tegenover AFBN.nl: “Tegen de Phantoms hebben we het ons zelf in de tweede helft moeilijk gemaakt. Onze defense heeft echter de hele wedstrijd geen verval getoond. Dat we een kick-off en een pick six tegen krijgen is gewoon onzorgvuldig.  We hebben dan ook de kick-off geanalyseerd en op de trainingen het kick-off team op scherp gezet. Daarnaast moeten we voorzichtiger met de bal om gaan, bij een voorsprong zijn drie turnovers gewoon te veel.”

Groningen ontmoet vandaag een tegenstander die de eerste wedstrijd echt niets lukte. De houvast in de Sleutelstad? Dat het team tegen een oppermachtig Cru-team moest openen. Met een nieuwe quarterback aan het roer, en de starting running back Glenn van Gorcum nog niet terug van een blessure, was dat wellicht too much to handle. De drie first downs (waarvan twee in garbage time) waren echter wel heel summier. De offensive line moet een tandje bijzetten om tegen de Groningers wel in een ritme te komen, zeker als Van Gorcum vandaag wel groen licht krijgt om in actie te komen.

Het is de tweede thuiswedstrijd op rij voor Groningen. Uiteindelijk is de ploeg vier keer veroordeeld tot homefield, alvorens de teambus van stal mag. De wedstrijd start om 14:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *