Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crusaders pakt Tulip Bowl XXXV

Amsterdam Crusaders heeft de twintigste nationale titel te pakken. De formatie won vandaag in Arnhem Tulip Bowl XXXV met een afgetekende zege op Lelystad Commanders. Het werd 37-7.

Het kampioenschap werd door de Flevolanders niet cadeau gegeven. Nadat de Crusaders in het eerste kwart op een 7-0 voorsprong kwamen, maakte Lelystad eerst nog de 7-7 gelijkmaker. In het tweede kwart versnelden de hoofdstedelingen en liep de ploeg snel uit. Lelystad kreeg nog wel kleine kansjes om de Cru pijn te doen, maar verzuimde om te trekker over te halen.

Uiteindelijk was de 37-7 terecht voor een ploeg die dit seizoen geen enkele keer verloor. Beide MVP’s kwam van Amsterdamse zijde. Hoofdcoach Hassan Alebade pakte het vorig seizoen de handschoen op om van Cru weer een eenheid te smeden en is daar wonderwel in geslaagd. Alebade: “We hebben een goed seizoen gedraaid, waarin wij Nederland hebben laten zien dat wij de beste zijn. Over een paar jaar willen wij gewoon weer Europees spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *