Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN verder zonder AFON

Het bestuur van de AFON heeft besloten om de jaarlijkse algemene ledenvergadering tot nader order uit te stellen. De beslissing volgt op een gesprek met het AFBN bestuur, waarin werd medegedeeld dat de Bond voornemens is de samenwerking met de vereniging AFON te beëindigen. Dit schrijft AFON-voorzitter John Haentjens in een brief naar aangesloten officials.

De voornaamste motivatie van het AFBN bestuur is dat, naar indruk van de bond, te veel tijd en energie zit in het opbouwen van een zelfstandige vereniging. De bond ziet die tijd en energie liever besteed worden aan het verdiepen en verbreden van football officiating in Nederland, aldus Haentjens.

Als gevolg van de beslissing wil het AFBN bestuur een nieuwe scheidsrechterscommissie benoemen, vergelijkbaar met de situatie van voor 2016. De gedachte gaat hierbij uit naar een scheidsrechterscommissie bestaande uit de officials met een internationale licentie. 

Deze Nederlandse ‘I-officials’ hebben allen te kennen gegeven bereid te zijn om zitting te nemen in zo’n commissie. Hans Spaans is gevraagd om voorzitter te worden van deze scheidsrechterscommissie.

Zaterdag 7 september aanstaande vindt de jaarlijkse officiating clinic plaats. Ongetwijfeld zal er nog lang over de beslissing na worden gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *