Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Top AFON stapt op

Voorzitter John Haentjens van AFON, de voorzitter die gisteren nog een brief schreef waarin hij verkondigde de AFBN te willen helpen met een scheidsrechterscommissie, legt zijn functie neer.

De opmerkelijke stap werd in een open brief aan de leden van de AFON gecommuniceerd.

Haentjens zette zich zes jaar lang in voor AFON. “Zonder overdrijven zijn hier vele honderden uren aan privé-tijd in gaan zitten,” begint hij zijn brief. “Gedurende deze zes jaren heeft mijn bestuur in diverse samenstellingen beslissingen moeten nemen die niet altijd voor iedereen positief hebben uitgewerkt. (…) Deze beslissingen hebben dan ook vooral op mij afgestraald, maar daar heb ik mij nooit door laten tegenhouden.”

Haentjens geeft aan dat hij de afgelopen jaren vooral met geruchten als voornaamste feedback heeft moeten leven. “Ook ben ik niet altijd even gelukkig geweest in mijn wijze van communiceren, maar ik wist dat alle beslissingen en communicatie oprecht waren en (meestal) weloverwogen.”

Hij is ook zelfkritisch. “De afgelopen negen jaar heb ik ruim 250 wedstrijden gefloten in binnen- en buitenland. Vooral in mijn “vroegere jaren” was ik daarbij soms, zoals ik ook herhaaldelijk heb erkend, niet altijd de gemakkelijkste persoon om mee te werken. Dit is altijd geweest vanuit een bepaalde drive en vaak ingegeven door de wil ook anderen beter te laten fluiten. De wijze waarop ik dit deed is daarbij echter niet altijd optimaal geweest. Ook daarmee heb ik ongetwijfeld sommigen tegen de schenen geschopt en niet iedereen heeft mij dat (zo is gebleken) willen of kunnen vergeven.”

De afgelopen weken is Haentjens zoveel ter ore gekomen over AFON, maar vooral over hem persoonlijk, dat hij niet langer voorzitter van de AFON kan én wil blijven. “Daarom treed ik per direct af als voorzitter (en daarmee als bestuurder) van de AFON. Wanneer men een beroep op mij zal doen om te helpen, in welke vorm dan ook, zal ik proberen beschikbaar te zijn. Mijn doel is om mijn grote passie, American Football en het fluiten van wedstrijden, weer te gaan associëren met plezier en een hobby. ”

In het kielzog van Haentjens vertrekt ook Rowdy Bryant. Bryant gaf aan dat hij in de ex-voorzitter een bevlogen persoonlijkheid vond, die bovendien een inspiratie was om zijn werk beter te doen.

Bryant werd anderhalf jaar geleden door John voorgedragen om zitting te nemen in het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *