Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Big Blue passeert Eli

Het heeft er alle schijn van dat het tijdperk Eli Manning als quarterback voor de New York Giants er na bijna 15 jaar opzit. Het team, eveneens bekend als “Big Blue” liet in een statement vandaag weten dat de tweevoudig Superbowl winnaar met ingang van komend weekend vervangen zal worden door de eerder dit jaar gedrafte Daniel Jones.

Giants headcoach Pat Shurmer; “Eli en ik hebben vanochtend een gesprek gevoerd waarbij ik hem heb verteld dat wij als een team een keuze hebben gemaakt en doorgaan met Daniel als onze starter. Daarnaast heb ik ook met Daniel gesproken.’

Het spreekt voor zich dat Eli teleurgesteld was maar hij gaf wel aan verder te gaan zoals hij tot nu toe altijd heeft gedaan, als goede teamspeler en zijn steentje zal bijdragen om het team te laten winnen. Daniel op zijn beurt is zich volledig bewust van de uitdaging die voor hem ligt en zal klaar staan om zondag te spelen.’

De wisseling van de wacht komt niet uit de lucht vallen. Het spel van Manning was de afgelopen seizoen (te) vaak voor verbetering vatbaar. De goede indruk die Jones heeft achtergelaten tijdens preseason heeft een en ander in een stroomversnelling gebracht. Het heeft er alle schijn van dat slechts een blessure Eli nog in de basis kan laten terugkeren.

De Giants verloren met Manning aan het roer dit seizoen hun eerste twee wedstrijden. Of Jones het er beter vanaf kan brengen zal aanstaande zondag moeten blijken wanneer het team aantreedt tegen de Tampa Bay Buccaneers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *