Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Rare situatie rond hoofdcoach Dallas Cowboys

Op papier is Jason Garrett de hoofdcoach van de Dallas Cowboys. In ieder geval tot 14 januari, want dan loopt zijn contract af in Texas. De ploeg heeft echter nog niet laten weten wat het met het aflopende contract gaat doen. En dat is hoogst ongebruikelijk.

Er is al een gesprek geweest tussen Jerry Jones en Jason Garrett, maar dat heeft niet tot een officiële contractverlenging of een formele opzegging van het contract geleid. Sommige media-instanties hebben het ontslag van Garrett al weten te melden, maar ondertussen blijft het in Dallas al zes dagen stil.

Tot vandaag het nieuws naar buiten kwam dat oud-Packers coach Mike McCarthy een gesprek heeft opgelijnd met de eigenaar van de Cowboys. Dit leidt tot de conclusie dat de Cowboys alle opties overwegen, alvorens ze een uiteindelijk besluit nemen over de toekomst van Garrett.

McCarthy is een gewilde kandidaat. Eerder al had hij een gesprek met de Cleveland Browns, die de coach tevens een groot aandeel willen geven in spelersbeslissingen.

Mocht Garrett de laan uit worden gestuurd, dan betekent dit dat drie van de vier ploegen in de NFC East zich dit jaar wagen aan een nieuwe hoofdcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *