Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Joe Montana bij Super Bowl LIV

Veel Super Bowls bezoekt Joe Montana niet. De quarterback, die gedurende zijn loopbaan elk Super Bowl optreden om wist te zetten in winst, heeft echter goede reden om af te reizen naar Miami: hij kan niet verliezen.

Super Bowl LIV kan wel omgedoopt worden in de ‘Joe Bowl’. Montana speelde gedurende het overgrote deel van zijn loopbaan voor de San Francisco 49ers. Toen het team echter besloot door te gaan met Steve Young vond Montana zijn heil bij de Kansas City Chiefs. Het zijn de enige twee ploegen waar hij ooit voor heeft gespeeld.

Joe genoot bekendheid als quarterback die de Big Game simpelweg niet verloor. Vier keer maakte hij zijn opwachting in de Super Bowl (XVI, XIX, XXIII, XXIV) en Montana heeft vier ringen om daarop terug te kijken. Drie keer werd de quarterbacks vernoemd tot Meest Waardevolle Speler van de finale.

Bij de Chiefs speelde hij nog twee seizoenen. Niet met zijn legendarische rugnummer 16, maar met rugnummer 19. Het nummer 16 was toen al retired door de Chiefs, als eerbetoon aan quarterback Len Dawson.

Ook in de nadagen van zijn loopbaan liet Montana zien ook zonder zijn supporting cast tot leuke prestaties te komen. In zijn eerste jaar als opperchief loodste hij het team zelfs naar de AFC Conference Championships. Een prestatie, gezien het roster. Running back Marcus Hill en receivers J.J. Birden en Willie Davis — daar moest Joe Cool het mee doen.

Ook in zijn tweede jaar plaatste Chiefs zich voor de play-offs. Montana ging echter met pensioen na een Wild Card play-off verlies tegen de Miami Dolphins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *