Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes 2-0 na winst op 010

Hilversum Hurricanes is met twee overwinningen op rij aan het seizoen begonnen. Een week nadat Utrecht Dominators een verlies werd toegediend, moest ook 010 Trojans er aan geloven. Hilversum won uiteindelijk met 28-6 en mag zich opmaken voor een confrontatie met regerend landskampioen Amsterdam Crusaders over drie weken.

Ondanks de regen en de wind nam Hilversum al snel een 0-8 voorsprong, dankzij een touchdown pass en een 2-point conversion van Maurice Tielen. 010 Trojans zette daar in het eerste kwart vooral een running game tegenover, maar deze werd in de kiem gesmoord door de bikkelharde defensie van de ploeg uit Hilversum.

Nick da Costa was degenen die de provincialen uit Utrecht aan een grotere voorsprong hielp. De running back van de ‘Canes wist twee touchdowns binnen te brengen. Omdat er maar één PAT werd verzilverd gingen de bezoekers met een riante 0-21 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft kreeg de passing game iets meer kans van Storm Ellen. Hilversum was in deze fase van de wedstrijd echter uitermate slordig en zag drie turnovers (twee fumbles en een onderschepping) in de handen van de Rotterdammers verdwijnen. De thuisploeg maakte er gebruik van door met een rushing touchdown terug in de wedstrijd te komen. Alle hoop vervloog echter toen cornerback Dennis de Wit met een onderschepping een einde maakte aan een lange drive.

Hilversum wist zichzelf ‘Lebensraum’ te verschaffen met een 98-yard touchdown, die zowel de statistieken van receiver Kevin Saarberg als die van quarterback Maurice Tielen opvijzelden. De 6-28 stand bleef hierna onaangeroerd.

Op 15 maart reist Hilversum af naar Amsterdam Crusaders voor de Gridiron Match of the Week. De Amsterdam Crusaders benaderen deze wedstrijd met een 0-2 record ongetwijfeld als een kat in het nauw. Onze ploeg is erbij om de rare sprongen te vereeuwigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *