Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady’s Bucs maken nieuw tenue bekend

Het nieuwe team van quarterback Tom Brady, de Tampa Bay Buccaneers, heeft het tenue voor het volgend seizoen bekendgemaakt. Met de nieuwe outfit gaat het team uit Florida terug in de tijd – maar niet zover als sommigen hadden gehoopt.

Volgens de Buccaneers is het nieuwe ontwerp ‘geheel gebaseerd op feedback van de fans’. Dat mag dan misschien zo zijn, toch is niet iedereen tevreden. Velen hadden namelijk gehoopt op een ‘throwback’ naar het befaamde oranje waarin de Tampa Bay Buccaneers in 1976 debuteerden in de NFL. Twintig jaar speelde het team in het zogenaamde ‘Creamsicle-jersey’, waarbij de Creamsicle een populair Amerikaans oranje-wit ijsje is. Daar is dus niet voor gekozen, maar een throwback mag dit ontwerp toch ook genoemd worden.

Het tenue lijkt namelijk sterk op de outfit die het team van 1997 tot 2013 droeg, de meest succesvolle periode in de clubhistorie. In die periode haalden de Bucs zeven keer de play-offs, de laatste keer in 2007. Bovendien werd in 2003 de eerste en enige Super Bowl gehaald toen onder leiding van hoofdcoach Jon Gruden de Oakland Raiders, in een wedstrijd die al snel de bijnaam ‘Pirate Bowl’ kreeg, met 48-21 werden verslagen.

Deze nieuwe outfit lag blijkbaar al een tijdje op de plank, want in de onthullingsvideo draag Chris Godwin nog een shirt met nummer 12, dat hij inmiddels heeft overgedragen aan Tom Brady. Zeker is, dat beide heren er komend seizoen stijlvol bijlopen. Met welk nummer dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *