Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoax brengt Kaepernick stapje dichter bij rentree

Het was alweer een tijdje stil rond Colin Kaepernick. De quarterback maakte in 2016 een statement tegen racistisch politiegeweld in Amerika door te knielen tijdens het volkslied dat traditioneel voor elk NFL-duel gespeeld wordt. Vorig jaar leek hij met een door de NFL georganiseerde work-out de kans te krijgen op een nieuw contract, maar na nieuwe onenigheid met de bond ging dat toen niet door. Maar er is nieuws.

https://twitter.com/SuperToughScene/status/1248307212205862913

Donderdag verscheen namelijk een opmerkelijk Twitterbericht: CK zou een contract van een jaar hebben getekend bij de New York Jets. Compleet met authentiek ogende visual geloofden veel mensen in eerste instantie dat de quarterback daadwerkelijk zijn rentree in de NFL zou gaan maken. Het bericht werd snel ontrafeld als hoax, maar volgens Amerikaanse media is er wel degelijk interesse – in ieder geval van de kant van Kaepernick.

TMZ Sports weet te melden dat de 32-jarige quarterback, die vijf jaar voor de San Francisco 49ers speelde, de situatie heeft aangegrepen en contact heeft gezocht met de Jets in de hoop op een nieuw contract. Het is onduidelijk of die interesse er wederzijds is, maar volgens bronnen die TMZ aanhaalt is Kaepernick ook bij andere teams aan het polsen. En daar bovenop ziet zijn vriendin, tv- en radiopresentatrice Nesse Diab, een terugkeer van haar geliefde in de NFL in de vorm van een contract bij de ‘Green Gang’ ook wel zitten, zo schrijft ze op Twitter.

Voorlopig is Colin Kaepernick dus nog niet terug in de NFL, maar deze goed uitgevoerde hoax kan zomaar een stapje zijn in de goede richting voor CK. Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *