Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Football zonder publiek? Sommige spelers zien het wel zitten.

Het lijkt er steeds meer op dat als er dit jaar al football gespeeld gaat worden in Amerika, dat dat door de Corona-pandemie zonder publiek gaat gebeuren. En hoewel kolkende stadions een handelsmerk zijn van de NFL, zijn er ook spelers die het wel zien zitten om voor lege tribunes aan te treden.

Vorig weekend sprak San Francisco 49ers-speler George Kittle zich al uit over de kwestie, en zei dat het ook voordelen heeft. ,,De thuiswedstrijden zullen raar zijn, maar als ik in Seattle en New Orleans kan spelen zonder joelend publiek maakt dat mijn werk een stuk makkelijker’’ zo vertelde de Tight End aan NBC Sports.

Ook de quarterback van de Minnesota Vikings, Kirk Cousins, ziet het wel zitten om in een leeg stadion te moeten spelen, zo verklaarde hij tegenover ESPN. ,,We trainen normaal al elke dag op lege grasvelden en moeten oefenen met het geluid van nep-publiek op de speakers voorafgaand aan uitwedstrijden. Je raakt er wel aan gewend, er zit weinig sfeer in een training.’’

Beide spelers willen dus het allerliefst gewoon spelen, publiek lijkt een bijzaak voor ze. Cousins: ‘’Het zou wel verfrissend zijn om gewoon het veld op te gaan, in de frisse lucht, en ons te beseffen dat we niet al dat ‘smoke en fire’ nodig hebben om goed football te kunnen spelen.’’

En ook George Kittle hoopt vooral snel het veld weer op te kunnen. ,,De fans maken wedstrijden interessant, als juichend thuispubliek bij een overwinning of juist wanneer je ze als uitspelend team stil krijgt. Het zal dus zeker anders zijn om zonder die factor te spelen. Maar ik ga me vooral focussen op waar ik wel controle over heb, en als ik straks gewoon American Football kan spelen dan zal ik daar blij genoeg mee zijn.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *