Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL jat geen Corona-tests van het gewone publiek

Een van de scenario’s, waar naartoe wordt gewerkt om de NFL van start te kunnen laten gaan, voorziet in het regulier testen van spelers, coaches en begeleidend personeel. Als er in een gecontroleerde omgeving immers geen Corona-gevallen zijn, dan zou het veilig moeten zijn om de full-contact sport uit te kunnen oefenen. In dit scenario zijn veel tests nodig, en dat is nou juist een van de grootste knelpunten in de Verenigde Staten.

Volgens Troy Vincent, de voorzitter van de NFL Player’s Association, hoeft de bevolking er niet voor te vrezen dat de NFL de testkits wegkaapt voor Jan Modaal. Vincent vindt dat ‘veiligheid en gezondheid voor alles gaan’. Hoe de NFL dit scenario wil tackelen is onbekend. Een van de mogelijkheden is dat de NFL haar eigen voorraad met testkits inkoopt bij een commerciele partij, zodat zij niet afhankelijk is van de overheid.

De NFL houdt er overigens ook rekening mee dat het seizoen zomaar kan worden uitgesteld. Gisteren werd al bekend dat het seizoenschema nog even op zich laat wachten. Normaliter zou dit schema in de eerste week van mei gepubliceerd worden, maar vanwege de onzekerheid wordt daar vanaf geweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *