Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL dit jaar niet naar Londen

Het lijkt erop dat er het komende NFL-seizoen voor het eerst sinds 2007 geen wedstrijden worden gespeeld in Londen. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail op basis van een uitgelekt rapport van de NFL over het wedstrijdschema van het seizoen 2020.

In het rapport zou staan dat het, in verband met de huidige situatie rond het coronavirus, niet haalbaar is om in het komende seizoen wedstrijden buiten de VS te laten plaatsvinden. Dat zou betekenen dat ook de jaarlijkse wedstrijd in Mexico-Stad geen doorgang kan vinden.

Als de NFL dit jaar inderdaad wegblijft uit de Engelse hoofdstad, betekent dat een miljoenenstrop voor de Noord-Londense voetbalclub Tottenham Hotspur. Het gloednieuwe stadion van de club zou het decor zijn van een ‘thuiswedstrijd’ van de Miami Dolphins en eentje van de Atlanta Falcons.

Het verlies dat door het missen van die potjes moet worden geïncasseerd loopt volgens The Daily Mail op tot boven de 4 miljoen Britse pond, omgerekend ruim 4,5 miljoen euro. En dat terwijl er door de bouw van het stadion nog een schuldenlast boven de Noord-Londense club hangt van een slordige 720 miljoen euro.

En ook de Britse voetbalbond, de FA, moet zijn wonden likken. In het stadion van het Engelse nationale voetbalelftal, het legendarische Wembley, zouden de Jacksonville Jaguars twee van hun thuiswedstrijden afwerken.

Vorige week maakten we al bekend dat er binnen NFL-kringen wordt gesproken over scenario’s waarbij zowel de seizoensstart als de Super Bowl worden uitgesteld. Zaterdag meldde ESPN dat de bond eind deze week met een uitgewerkt plan wil komen, maar volgens de Amerikaanse sportzender staan daarin juist geen grote wijzigingen in het speelschema. Het is voorlopig dus nog even gissen naar wat werkelijkheid wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *