Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

COVID-19 zorgt voor werkgelegenheid

Het COVID-19 virus kost niet alleen miljoenen banen, het levert ook banen op. In een poging het virus te lijf te gaan, worden er namelijk nieuwe banen gecreeerd. Zo weet een Texaanse krant te melden dat de Houston Texans overwegen een ‘Facility Hygiene Coordinator’ in te huren.

De Texans zijn naar verluidt het eerste professionele sportteam dat iemand inhuurt om de faciliteiten van NRG Stadium vrij te houden van het virus.

In een eerste oogopslag lijkt dit nieuws redelijk over-the-top en Amerikaans. Je zou denken dat elk team immers al een facilitair manager in dienst heeft, die ervoor zorgt dat de faciliteiten dagelijks schoon worden geboend. Wat deze persoon dan ook extra gaat doen is op dit moment een raadsel.

Doet een beetje denken aan de aftermath van 911, toen opeens elk NFL-team in Europa werd voorzien van een veiligheidsbeambte. Deze nieuwe functie werd vooral in het leven geroepen om honderden Amerikanen, die toch vier maanden van huis weg waren, een veilig gevoel te geven in een vreemd land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *