Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Drew Brees schaadt eigen reputatie door kritiek op knielprotest

Drew Brees, tot voor kort één van de meest populaire NFL-quarterbacks, heeft zijn reputatie geen goed gedaan met een interview aan nieuwsplatform Yahoo Finance. In een video die op Twitter verscheen gaf de Saints-quarterback aan niks te zien in knielprotesten tegen politiegeweld in het komende NFL-seizoen, ,,omdat dat disrespectvol is naar de Amerikaanse vlag en ons land.’’

,,Als ik naar de Amerikaanse vlag kijk zie ik mijn opa’s, die in de marine en het leger in de Tweede Wereldoorlog vochten voor dit land. Ze riskeerden hun leven om dit land en deze wereld een betere plek te maken’’ legde Brees verder nog uit.

Een tsunami aan kritiek overspoelde de New Orleans Saint vervolgens. Niet alleen van American footballsupporters, ook van NFL-sterren zelf, waaronder teamgenoot Malcolm Jenkins. ,,Als ik mijn helm af doe en het veld afloop ben ik een zwarte man in Amerika. Ik en mijn gemeenschap hebben hiermee te maken, en jij Drew, vertelt me dat ik er geen aandacht voor mag vragen’’ zei de safety in een emotionele, 4 minuten durende videoboodschap op Instagram.

Ook Lebron James had geen goed woord over voor het interview van Brees. In een tweet refereert hij aan een gesprek met zijn schoonvader. ,,Hij vocht ook voor dit land, en ik dank hem daar vaak voor. Hij heeft Kaepernick’s protest nooit beledigend gevonden omdat hij en ik allebei weten dat wat goed is goed is, en wat slecht is is slecht! God zegene je.’’

Collega-quarterback Aaron Rodgers kwam ook met een reactie, waarin hij Drew Brees weliswaar niet noemde maar wel aan hem leek te refereren. ,,Een paar jaar geleden werden we bekritiseerd omdat we elkaar omarmden in solidariteit voor een wedstrijd. Het is nog NOOIT gegaan om een volkslied of een vlag, niet toen en niet nu. Luister met een open hart en lees jezelf in.’’

https://www.instagram.com/p/CA_Mq6ip8J6/

Afgelopen weekend kregen de San Francisco 49ers ook al hoon over zich heen, door een tweet van eigenaar Jed York. Hij maakte bekend geld te doneren aan organisaties die zich inzetten tegen rassenongelijkheid, terwijl hij niet opstond voor Colin Kaepernick na diens originele knielprotest destijds.

Brees heeft publiekelijk zijn verontschuldiging aangeboden en noemde zijn video optreden kortzichtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *