Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Goodell komt met krachtig statement, Trump ontstemd

Een paar dagen na een video waarin commissioner Roger Goodell namens de NFL het boetekleed aantrok door toe te geven dat de NFL ‘eerder had moeten luisteren naar zorgen bij spelers over racisme’, heeft Donald Trump op Twitter openlijk teruggevuurd.

Het begon met een statement van Roger Goodell afgelopen zaterdag, naar aanleiding van de antiracismeprotesten die in Amerika al twee weken de gemoederen bezighouden. ,,Wij, de NFL, veroordelen racisme en de systematische onderdrukking van de zwarte bevolking. Wij, de NFL, geven toe dat we fout zaten door niet eerder te luisteren naar NFL-spelers en moedigen iedereen aan om zich uit te spreken en vreedzaam te demonstreren. Wij, de NFL, geloven dat Black Lives Matter’’ gaf de commissioner in een videobericht aan.

,,Zonder zwarte mensen zou er geen National Football League zijn’’ vervolgt Goodell zijn statement nog. ,,De protesten in ons land zijn emblematisch voor de eeuwenlange stilte, ongelijkheid en onderdrukking van zwarte spelers, coaches, fans en stafleden.’’

Ondanks dat de commissioner de naam van Colin Kaepernick – de man die het racismedebat in de NFL écht openbrak – niet noemde, oogstte hij overwegend positieve reacties op zijn statement. Echter, vanuit één wit huisje klinkt kritiek op de NFL. Bewoner van genoemd optrekje in Washington D.C., Donald Trump, had al langer kritiek op knielprotesten in de NFL – hij noemde knielende spelers ‘sons of bitches’ – en had ook nu de NFL positie innam tegen racisme zijn weerwoord klaar.

In een Tweet uitte de president van de VS zijn ongenoegen over het statement van Roger Goodell. ,,Zou het in de verste verte mogelijk kunnen zijn dat in Roger Goodell’s nogal interessante statement over vrede en verzoening, hij insinueert dat het nu oké is voor spelers om te KNIELEN, of niet te staan, tijdens het volkslied en daarmee de vlag en ons land niet te respecteren?’’ vroeg Trump zich af.

Of dit het begin is van een heuse fittie tussen de NFL en Trump zal de toekomst uitwijzen. Eén ding is in ieder geval zeker: het racismedebat in de NFL is helemaal opengebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *