Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Interlands verplaatst naar 2021

Alle American footballinterlands die dit jaar nog op de rol stonden in Europa worden door de onzekere situatie rondom Corona verschoven naar 2021. Dat maakte de Internationale Federatie American Football (IFAF) maandag bekend in een statement op de eigen website.

Er stonden nog in totaal nog twaalf wedstrijden op de rol, waaronder twee voor de Dutch Lions. Naast Zwitserland zou de formatie van de kersverse bondscoach Marcel Meijerink het opnemen tegen Tsjechië of Rusland, om de onderste plaatsen in het European Championship.

Volgens de IFAF hebben de negentien bij hen aangesloten nationale bonden samen besloten het afwerken van de competitie uit te stellen ,,omdat nog onduidelijkheid was over het volledig terugkeren van de sportieve activiteiten in Europa, en de mogelijkheid voor Europese burgers om zich door het continent te verplaatsen.’’

Na middernacht kwam de AFBN met een eigen statement via haar Facebookpagina. Daarin gaat de bond ook in op het feit dat de Eerste Divisie na de zomer een lang seizoen speelt – een reden daarvoor was in eerste instantie de twee nog te spelen interlands.

,,Die eerder genomen beslissing ligt in lijn met het besluit van de IFAF. Voor ons lag dit besluit namelijk al in de lijn der verwachting. Dit geeft namelijk het nationale team in 2021 meer tijd en ruimte om zich voor te bereiden op de interlands in 2021.’’

De internationale ontmoetingen staan overigens nog gepland voor dezelfde maanden als ze dit jaar waren. In augustus en oktober 2021 mogen de Dutch Lions dus weer hun opwachting maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *