Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Standbeeld voormalig Panthers-eigenaar verplaatst

Het standbeeld van voormalig Carolina Panthers-eigenaar en -oprichter Jerry Richardson, dat voor het Bank of America Stadium van de Panthers staat, is verplaatst.  Dat is gebeurd ‘in verband met de openbare veiligheid‘, zo meldt de club in een kort statement.

Richardson verkocht zijn NFL-franchise in 2018 nadat naar buiten was gekomen dat er klachten aan zijn adres waren binnengekomen over seksueel wangedrag tegen vrouwelijke medewerkers en racistische opmerkingen richting Afro-Amerikaanse werknemers. Hij kreeg van de NFL toen bovendien een boete van 2,75 miljoen dollar, zo’n 2,4 miljoen euro.

Op Twitter meldden de Panthers woensdag de verhuizing van het standbeeld. ,,We zijn ons bewust van het recente rumoer rond het beeld van Jerry Richardson en maken ons zorgen dat mensen het wellicht willen neerhalen. We verplaatsen het standbeeld in verband met de publieke veiligheid.’’ Waar het beeld nu is gebleven is onbekend.

Dat het vier meter hoge kunstwerk juist nu verwijderd is, heeft waarschijnlijk te maken met de aanhoudende protesten tegen racisme in Amerika die oplaaiden na de dood van George Floyd. Veel zaken die worden geassocieerd met racisme liggen in Amerika en daarbuiten nu extra gevoelig en meerdere standbeelden die met slavenhandel in verband worden gebracht, onder andere van Christopher Columbus, zijn al omvergeworpen door demonstranten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *