Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

‘Oude bekende’ Doomen terug als hoofdcoach Arnhem Falcons

De Arnhem Falcons hebben een nieuwe hoofdcoach. Oudgediende Martin Doomen neemt in de Gelderse hoofdstad het stokje over van Christian Heister die voorafgaand aan het door corona afgelaste afgelopen seizoen al had aangegeven te stoppen.

https://www.instagram.com/p/CB3qyE1Hemt/

,,Martin is een oude bekende in het wereldje, hij loopt al zo’n 30 jaar mee’’ licht Falcons-voorzitter Michel van Rijswijck de keuze voor Doomen toe. ,,Hij heeft destijds bij de Amsterdam Admirals meegelopen, heeft nationale jeugdteams gedaan en ook de Falcons heeft hij al eerder gecoacht.’’

Een paar jaar geleden keerde Doomen het American football de rug toe, maar dat weerhield Van Rijswijk er niet van om hem toch te benaderen. ,,Dat is denk ik het mooie aan onze club. We zijn één grote familie. Oud-leden komen altijd, linksom of rechtsom, weer bij ons terug.’’

Toch is de situatie waarin de nieuwe hoofdcoach de oude, Christian Heister, opvolgt, door corona een aparte. ,,We hadden hele mooie jaren opgebouwd en we waren als team gegroeid. Maar in december gaf Christian aan dat hij druk zou gaan zijn met kinderen en werk, en zei hij ‘ga maar op zoek naar een opvolger’’’ legt Van Rijswijck uit. ,,We waren nog hoopvol dat we dit seizoen de Tulip Bowl zouden halen, maar het seizoen kwam tot een abrupt einde.’’

Dat betekent echter niet dat al het werk van Heister in de afgelopen jaren nu de prullenbak in gaat. ,,We hopen door te kunnen op de lijn die Christian had ingezet. Het doel is nog steeds de Tulip Bowl. Martin geeft in ieder geval een goede naam en geeft een boost aan de hele organisatie’’ besluit de voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *