Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cam Newton vindt werk in New England

Quarterback Cam Newton heeft een nieuwe werkgever. Hij heeft voor één jaar getekend bij de New England Patriots. Eerder dit jaar werd zijn contract bij de Carolina Panthers na aanhoudend blessureleed niet verlengd.

Newton speelde in totaal negen seizoenen voor de Panthers. In 2015 kende de QB zijn beste jaar, toen hij NFL MVP werd en na een 15-1 regular season record Super Bowl 50 haalde. In San Francisco legden de Panthers het uiteindelijk met 24-10 af tegen de Denver Broncos.

De meest recente seizoenen van de carrière van Cam Newton geven echter minder aanleiding om vreugdevol terug te kijken. Met records van 7-9 en 5-11 in 2018 en 2019 respectievelijk voor de Panthers en onder andere een ingreep aan de schouder lijken de gloriedagen van Newton achter hem te liggen, vond ook zijn werkgever die hem begin dit jaar na het niet kunnen afdwingen van een trade lieten gaan.

Wellicht waren de Panthers echter te snel met hun oordeel, want de Patriots lijken nu toch wat in hem te zien. In Boston krijgt de 31-jarige QB een éénjarig contract met een waarde van zo’n 7,5 miljoen dollar, zo melden Amerikaanse media.

In de laatste pre-season wedstrijd voor het komende seizoen mag Newton, als alles goed gaat, dan met de Pats aantreden tegen zijn oude team, om te laten zien wat hij waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *