Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preseason NFL gehalveerd door Corona

De geruchten waren er al langer, de bevestiging kwam donderdag: het voorseizoen van de NFL wordt gehalveerd. Week 1 en week 4 worden in hun geheel geschrapt, zoals Amerikaanse media eerder al berichtten.

Eerder moest de NFL al de Hall of Fame-wedstrijd en de bijbehorende inductieceremonie schrappen. Die ceremonie, en de geplande pot tussen de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers is verschoven naar 2021.

Dat was het eerste NFL-evenement dat in zijn geheel geen doorgang kon vinden, en nu moeten er dus ook twee volledige speeldagen uit het preseason aan geloven. Daarmee vervalt onder andere een New Yorks onder onsje tussen de Giants en de Jets, en een titanenstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Green Bay Packers.

Met het cancelen van de speeldagen krijgen de teams meer tijd om zich in trainingen voor te bereiden op het nieuwe seizoen nu ze van de zomer amper gezamenlijk kunnen trainen. Ook wordt het risico op coronabesmettingen kleiner gemaakt, omdat er een stuk minder gereisd hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *