Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN maakt draai van 180 graden over seizoen

De AFBN heeft de ALV buitenspel gezet en eigenhandig de beslissing genomen om het competitieschema opnieuw aan te passen. Enkele weken nadat het besluit werd genomen om het Eredivisieseizoen via COVID-19 te beeindigen, acht het bestuur het nu wel mogelijk om de hoogste divisie een lang seizoen te laten draaien.

Dit heeft de bond laten weten in een brief aan de teams, naar aanleiding van de Technische Vergadering van afgelopen zaterdag.

De seizoenstart wordt dus reset en van teams wordt verwacht dat ze in september weer op het veld staan. Teams staan op hun achterste benen, omdat het besluit buiten de ALV om is genomen. De bond countert dit verwijt: “Afgelopen jaren is het altijd zo geweest dat zaken eerst goedgekeurd of juist niet werden goedgekeurd door een ALV. Deze procedure is uitgebreid onderzocht door de tuchtcommissie en daaruit is gebleken dat er meer zaken gewoon door het AFBN bestuur bekrachtigd kunnen worden en dus niet meer door een ALV hoeven te worden goedgekeurd.”

Deze stelling is uitermate vreemd en rukt elk democratisch systeem aan gort. Het is vanaf nu dus mogelijk een agenda door te drukken zonder weerstand als je bestuurslid bent van de bond. De bond verschuilt zich achter de pandemie, omdat er naar eigen zeggen ‘dingen aangepast moeten worden’. Letterlijk overgenomen uit de brief: “Gezien alle omstandigheden, de corona situatie, de verplichte twee wedstrijden voor het nationale senior tackle team en het stoppen van een aantal ervaren scheidsrechters.”

Eredivisieteams zijn momenteel nog niet beschikbaar voor een reactie. Zij willen eerst de situatie in een interne bestuursvergadering doorspreken, alvorens met een statement naar buiten te komen. Gridiron verwacht deze statements de aankomende week verzameld te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *