Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Grote veranderingen bij AFBN

In het bestuur van de AFBN vinden grote wisselingen plaats. Dat blijkt uit een interne mail van de bond, die is rondgestuurd aan de clubs. Onder andere de voorzitter legt zijn taken neer.

Gian Zandonà heeft zijn functie als voorzitter neergelegd omdat ‘recente gebeurtenissen hem aan het denken hebben gezet. Hierdoor heeft hij ervoor gekozen ‘meer tijd met zijn gezin door te brengen’, zo valt in de mail te lezen.

Die functie wordt ad-interim overgenomen door Ronald Everduim. Hij was lange tijd scheidsrechter en maakte tweemaal onderdeel uit van het team dat de Tulip Bowl floot. De 40-jarige Everduim wil zich bovendien kandidaat stellen voor het voorzitterschap.

Ook Bestuurslid PR en Communicatie Jan Michiels vertrekt uit het bestuur. De reden die voor zijn vertrek wordt gegeven, is dat ‘de energie die hij heeft gestoken in de ontwikkeling van de sport een negatieve impact op zijn privéleven en zijn baan heeft gehad.’ Uit de mail wordt niet duidelijk wie zijn taken voorlopig op zich neemt.

Naast de vertrekkende bestuursleden is er ook een nieuwe naam te bewonderen in het vernieuwde AFBN-bestuur. Fedor van Grondelle wordt interim Bestuurslid Cheerleading. Ook hij wil zich op korte termijn verkiesbaar stellen voor een functie binnen het bestuur van de American footballbond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *