Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fanzone: ‘Raiders kunnen naar 9-7’ en ‘afwachten wat Lock ervan bakt’

In de nieuwe rubriek ‘Fanzone’ komen NFL-fans uit de lage landen aan het woord over hun favoriete team. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen publiceren we een week lang voorbeschouwingen voor én door fans. In dit artikel twee teams die voor de tweede plaats in de AFC West willen gaan: de Denver Broncos en de Las Vegas Raiders.

Las Vegas Raiders – door Bas

2 september. De Raiders maken bekend WR Tyrell Williams naar IR te sturen (einde seizoen) en CB Prince Amukamara te releasen. Een al jong en onervaren team wordt hiermee nog jonger. Met 2 rookies en een sophomore als eerste WR-opties en een nóg jongere, vernieuwde Defense gaat Jon Gruden zijn 3e seizoen in als Head Coach van de Raiders.

Na vorig jaar met een record van 7-9 boven verwachting gepresteerd te hebben, is de grote vraag of de Las Vegas Raiders in hun nieuwe thuis hierop kunnen bouwen in de zware AFC West, daarnaast speelt de AFC West tegen de eveneens sterke NFC South. Het team is op papier absoluut beter dan vorig jaar, wat naar mijn mening reëel gezien met een record van 9-7 kan eindigen met een kleine kans op een play-off spot als 4 seed.

Inside Fantasy tip: Rookie WR Bryan Edwards was een projected 1st round pick maar ging door een blessure pas in de 3e ronde van het bord. Volgens beatwriters is hij zo goed als ‘advertised’, was hij Derek Carrs favoriete target in camp, gaat starten en veel targets zien. Stash hem nu het nog kan!

Bas’ voorspelling
Regular season: 9-7
Play-offs:
exit wildcardronde

Denver Broncos – door Daniel

Een 2e plaats in de AFC West achter de Chiefs moet haalbaar zijn. De Raiders zijn een team in opbouw en de Chargers hebben een nieuwe QB terwijl de Broncos geen échte basiskrachten zijn kwijtgeraakt. Met 7 play-off teams moet een wildcard er dan in kunnen zitten. De AFC is na de Ravens en Chiefs behoorlijk wide open. Daarnaast is het ‘out-of-division’-schema te doen met match-ups met de AFC East en NFC South.

De hoop is dat Bradley Chubb nu echt kan laten zien wat hij waard is en wat flashbacks naar DeMarcus Ware teweeg kan brengen zodat de Broncos ook defensief weer een play-off kaliber team worden.

Aanvallend is Jerry Jeudy natuurlijk de man om naar te kijken. Als ook 2nd-rounder KJ Hamler is hersteld van zijn hamstringblessure (altijd ellende voor WR’s dus geen garanties) ontstaat samen met Courtland Sutton en TE Noah Fant een receivergroep om elke secondary nachtmerries te bezorgen. Verder wordt veel verwacht van rookie center Lloyd Cushenberry om de OL die de afgelopen jaren behoorlijk waardeloos was te versterken

En tenslotte het grootste vraagteken rond de ploeg: is het geloof in Drew Lock verdiend. Hij oogde veelbelovend in de laatste 5 wedstrijden van vorig seizoen maar tegelijk heeft John Elway bewezen in de jaren na Peyton Manning werkelijk geen flauw idee te hebben wat te moeten doen op de positie. Brock Osweiler, Trevor Siemian, Case Keenum, Joe Flacco, ze waren allemaal de nieuwe franchise QB en schoten allemaal tekort. Weinig fans begrijpen waarom Cam Newton geen optie was als je bedenkt dat hij voor een basissalaris van 1M opgevist kon worden van de stapel free agents. Het is dus enorm afwachten wat Lock ervan kan bakken met een roster dat voor de rest bulkt van het talent.

Het 10-6 record is een best case. Maar zonder de geblesseerde Von Miller kan het ook zomaar 6-10 worden. En dan wordt de grond wel echt heet onder de voeten van GM Elway. Laat ik het in het midden houden: 8-8.

Daniels voorspelling
Regular season: 8-8
Play-offs: niet gehaald

Ook als fan met enige regelmaat je stem laten horen over jouw favoriete team voor onze rubriek Fanzone? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *