Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Droomdebuut Burrow ontnomen door rampspoed kicker

Als rookie quarterback winnen in de eerste week: het is maar weinig spelers gegeven. Joe Burrow moest er echter meteen staan voor de Cincinnati Bengals en kwam enorm dichtbij overtime en een mogelijke overwinning op de Los Angeles Chargers. Dat is, als kicker Randy Bullock luttele seconden voor tijd zijn kuit niet afscheurde bij een 31 yard field goal, waardoor hij de bal naast schoot.

Het debuut van Joe Burrow begint vliegend. Na twee en een halve minuut staat zijn eerste touchdown in het Bengals-shirt al op het bord als hij op eigen houtje 23 yards overbrugt naar de endzone.

Daarna valt het niveau van Burrow’s spel wel enigszins terug. De winnaar van de Heisman Trophy van vorig jaar voor beste college-footballer gooit onder meer een interception en krijgt ook drie sacks te verduren. Daarmee gaan in totaal 20 yards verloren.

Het duurt overigens lang voordat de LA Chargers zelf weten te profiteren. Twee gescoorde field goals voor beide teams later is het vroeg in het kwart eindelijk raak als Joshua Kelley een run plaatst van 5 yards. De stand komt, met de gemaakte point-after-touchdown, daarmee op 13-13. Negen minuten voor tijd maakt Michael Badgley namens de thuisploeg, die in het gloednieuwe SoFi Stadium speelt, zijn derde FG en zet de score op 13-16.

Dan is het vlak voor tijd. Zeven seconden staan er nog op de klok als de Cincinnati Bengals hun field goal-unit binnen de lijnen brengen om de stand gelijk te trekken. Geen moeilijke klus voor Randy Bullock: 31 yards, het is vrijwel windstil. Op het moment dat de kicker wil schieten scheurt hij echter zijn kuitspier. Hij raakt de bal nog wel, maar die vliegt treurig rechts naast, ver van de uprights waar hij tussendoor had gemoeten.

Voor Joe Burrow betekent het een jammerlijk einde van een wedstrijd waarin de Bengals tot het allerlaatste moment legitieme hoop hadden op een resultaat. Hij gaat zijn kansen echter nog wel krijgen, en dat is voor Randy Bullock nog onzeker. Of hij na zijn blessure nog terug mag keren lijkt zeer de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *