Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meerdere AFBN-duels afgelast, waaronder Giants-Crusaders

Meerdere wedstrijden kunnen in de eerste speelrondes van de AFBN-competities geen doorgang vinden. Het meest in het oog springend is het afgelasten van de wedstrijd Amsterdam Crusaders at Groningen Giants, die komend weekend op de eerste speeldag van de Eredivisie op het programma stond.

De afgelasting blijkt uit een bericht van het bestuur van de Giants aan de eigen spelers dat in handen is van Gridiron. ,,Amsterdam geldt op dit moment als rode zone voor wat betreft coronabesmettingen en ook in Groningen wordt de situatie rondom het virus steeds gevaarlijker’’ zo konden de Giants-footballers lezen.

,,Aangezien we verantwoordelijk zijn voor het team en denken dat het duel niet in een veilige omgeving kan worden gespeeld hebben we besloten het duel af te gelasten. Dit is omdat we de gezondheid en het welzijn van onze spelers uiterst serieus nemen,’’ gaat het bericht verder. Het is onduidelijk of de wedstrijd op een later tijdstip wordt ingehaald of dat dit een forfeit en een reglementaire 20-0 nederlaag betekent voor de Groningers.

Ook de wedstrijd in de Eerste Divisie tussen Lightning Leiden en de Enschede Broncos werd geannuleerd, door de coaches van laatstgenoemde club. Dit is naar verluidt ook gebeurd met de situatie rondom corona in vooral de randstad in het achterhoofd van de Twentenaren. Ook hier is niet duidelijk of de wedstrijd nog wordt ingehaald.

Ook de Krakens, het combinatieteam van Tilburg, Spijkenisse en Eindhoven, besloten met de coronasituatie in ogenschouw het Eerste Divisie-duel met de Den Haag Raiders af te gelasten. Volgens een woordvoerder is er overleg met de club over het hoe af te handelen van deze wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *