Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Falcons falen bij bizarre onside-kick recovery (VIDEO)

Zondagavond zijn de Dallas Cowboys door het oog van de naald gekropen. Op bepaalde momenten bedroeg de achterstand op de Atlanta Falcons 15 tot 20 punten, maar aan het eind van het vierde kwart bracht een onside kick, bij de gratie van niet-kordaat optreden door de Falcons, uiteindelijk toch nog de overwinning.

Lang leken de Dallas Cowboys opnieuw tegen een nederlaag aan te gaan lopen. Na een verliespartij in week 1 tegen de Los Angeles Rams stond het team van QB Dak Prescott de hele wedstrijd achter tegen de Atlanta Falcons. In het eerste kwart met 20 punten, en na een korte rally was het verschil halverwege kwart vier nog altijd 15 punten. Tót, twee Texaanse touchdowns later, kicker Greg ‘the Leg’ Zuerlein zich met een converted onside kick-off en met nul seconden op de klok een field goal tot de grote man kroonde.

Bij de aftrap leken de Falcons niet op de bal te willen duiken voor deze tien yards had afgelegd. Dat, terwijl die regel alleen geldt voor het kicking team. De ontvangende zijde mag de bal op enig moment opeisen.

Hoofdcoach Dan Quinn verklaarde kort na de wedstrijd dat zijn spelers op de hoogte waren van de regels. ,,Wanneer de bal de tien-yardlijn nadert roepen we normaal dat spelers erop moeten duiken. Dat we dat niet deden is teleurstellend.’’

Teameigenaar Arthur Blank had zo zijn eigen take. ,,Bij de laatste play hadden de spelers duidelijk geen idee. Ze begrepen de regels niet en wisten niet wat ze moesten doen.’’

Check hieronder de bizarre recovery van de onside kick en het completteren van de comeback door de Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *