Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stortvloed aan blessures in NFL

De tweede speelweek van de NFL heeft een tsunami aan blessuregevallen opgeleverd. Onder andere de San Francisco 49ers werden hard getroffen door het vele leed, met als uitvallers onder meer Jimmy Garoppolo en Raheem Mostert.

De 49ers speelden een uitwedstrijd tegen de New York Jets. Qua uitslag verliep de wedstrijd vlekkeloos voor de bezoekers. Er werd met 13-31 gewonnen en na de blamage tegen de Arizona Cardinals van vorige week hebben de Californiërs hun eerste seizoenszege te pakken. But at what cost. Raheem Mostert – binnen enkele seconden nog goed voor een touchdown van 80 yards – werd met een verrekte knieband voor 2-4 weken uitgeschakeld.

Zijn quarterback Jimmy Garoppolo viel eveneens uit. Hij verstuikte zijn enkel, maar de hoop leeft nog dat hij in de volgende wedstrijd van de Niners – uit bij de Giants, op hetzelfde veld dus als tegen de Jets – gewoon kan meedoen. Minder geluk hadden defensive linemen Nick Bosa en Solomon Thomas die beiden hun kruisband afscheurden en dit seizoen niet meer in actie zullen komen.

En er zijn meer grote namen die het veld hebben moeten ruimen. Vooral de running backs werden hard getroffen. Christian McCaffrey (Carolina) verstuikte zijn enkel en is 4-6 weken uitgeschakeld, Saquon Barkley (NY Giants) komt dit seizoen met dezelfde blessure zelfs helemaal niet meer in actie. Ook rookie running back Cam Akers (LA Rams) viel geblesseerd uit, het is nog onduidelijk wanneer hij terug kan keren.

Daarnaast hebben ook de Denver Broncos als team het zwaar te verduren gekregen. Quarterback Drew Lock moest het veld ruimen en is voor 2-6 weken uitgeschakeld volgens de eerste berichten. En ook wide receiver Courtland Sutton viel geblesseerd uit, hij komt dit seizoen niet meer in actie.

De vraag rijst nu natuurlijk hoe het kan dat er zoveel ernstige blessures zijn gevallen zo vroeg in het seizoen. Komt het door het gebrek aan een preseason, dat compleet is afgelast door corona? Of hebben we hier te maken met tragisch toeval? Dat zal moeten blijken. Feit is, dat het voor een aantal clubs nog een erg lang seizoen wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *