Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Dwayne Haskins op straat gezet na abominabele vertoning

Een voor zijn seizoen tot nu toe exemplarische wanvertoning van quarterback Dwayne Haskins heeft hem de kop gekost. Werkgever Washington Football Team zette hem maandag op straat, een dag nadat hij en zijn team in eigen huis pijnlijk verloren van de Carolina Panthers.

In die wedstrijd moest de first round pick van de draft in 2019 twee sacks incasseren, gooide hij twee intercepties en wist hij slechts veertien keer een teamgenoot te bereiken. Het resultaat: een passer rating van slechts 36.9 en drastische maatregelen van hoofdcoach Ron Rivera, die besloot zijn quarterback vroegtijdig te benchen. Een ongemakkelijke succeswens aan vervanger Taylor Heinicki die Haskins het veld in rennend kwam bezorgen maakte de situatie alleen maar pijnlijker.

Maar het zijn niet alleen sportieve perikelen die de man uit New Jersey de das om doen. In week 5 werd hij al gebencht door coach Rivera, toen werden een matig werkethos en een gebrek aan inzet tijdens trainingen genoemd als redenen.

In oktober kwam daar een boete van een kleine 5000 dollar overheen voor het schenden van coronaprotocollen. Het hield hem tot week 14 aan de kant, toen hij in de wedstrijd tegen de San Francisco 49ers in de tweede helft de uitgevallen Alex Smith verving.

De Niners werden verslagen, maar na een matig optreden een week later in de met 20-15 verloren pot tegen de Seattle Seahawks ging Haskins opnieuw buiten het footballveld in de fout. Een foto van de quarterback op een feest waar hij zonder mondkapje rondloopt kost hem nog eens een boete van 40.000 euro.

En zijn laatste kans verprutste hij dus afgelopen weekend tegen de Carolina Panthers. Een matige vertoning in een wedstrijd waarin de enige touchdown ook nog eens kwam van de hand van zijn vervanger, Taylor Heinicki, bezorgde Washington een 20-13 verlies. De eerste kans om de NFC East te winnen ging daarmee voor de hoofdstedelingen ook nog eens in rook op.

Daarmee was maandag de maat vol. Dwayne Haskins staat op straat en mag op zoek naar een nieuwe werkgever, maar of dat überhaupt nog gaat lukken is de vraag. En een rol als franchise quarterback is al helemaal ver weg. Het kan maar zo de volgende in de eerste ronde gedrafte quarterback zijn wiens carrière in recente jaren op een flop uitdraait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *