Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills-cornerback evenaart 27 jaar oud pick six-record

Een anderszins matige play-offwedstrijd in de NFL divisional round werd zaterdagavond opgeleukt met de evenaring van een decennia oud record. Buffalo Bills-cornerback Taron Johnson deelde de genadeklap uit tegen de Baltimore Ravens met een pick six die de recordboeken in gaat als één van de verste ooit in de NFL playoffs.

De pass van Lamar Jackson werd in de eigen Bills-endzone onderschept en vervolgens de volle 101 yards teruggerend door de 24-jarige Taron Johnson. Het record waar hij daardoor zijn naam achter mag zetten komt uit de wildcardronde van het seizoen 1993.

Destijds was het safety George Teague die namens de Green Bay Packers hetzelfde deed: een pick six van maar liefst 101 yards thuisbrengen in de vijandige endzone. Teague deed dat tegen de Detroit Lions in een met 28-24 gewonnen wedstrijd. Een ronde later verloren de Packers alsnog, van latere Super Bowl-winnaar Dallas Cowboys.

Het is voor Billsfans te hopen dat dat lot Buffalo niet treft, maar gewonnen van de Ravens werd er in ieder geval relatief eenvoudig. De harde wind in het noordwesten van de staat New York bemoeilijkte onder andere field goals enorm – zo was te zien bij de eerste twee pogingen van Ravens-kicker Justin Tucker, die beide doelpalen een keer wist te raken.

Maar ook lange passes bleken enorm bemoeilijkt door de harde vlagen die door het Bills Stadium waaiden. Beoogde supersterren van dit duel, quarterbacks Josh Allen en Lamar Jackson, kwamen daardoor zelden met grote plays op de proppen. Laatstgenoemde viel kort na zijn dodelijke interceptie in het derde kwart ook nog eens uit met een hersenschudding, en daarmee was het pleit beslecht.

De Buffalo Bills mogen zich alvast op gaan maken voor een nieuwe titanenstrijd. De Kansas City Chiefs wachten namelijk naar alle waarschijnlijkheid in de wedstrijd om het AFC-kampioenschap – en mochten de Cleveland Browns voor een volgende stunt kunnen zorgen, dan mogen zij toch ook geen kleintjes genoemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *