Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders niet benaderd voor herstart NFL Europe

De Amsterdam Crusaders zijn nog niet benaderd om te participeren in de European League of American Football, de opvolger van NFL Europe die aanstaande zomer gelanceerd moet worden. Dat stelt Huub Bos van het bestuur van de club.

SEH Sports & Entertainment Holding uit Duitsland wil deze zomer de European League of Football (ELF) lanceren. De bedoeling van de league is om in Europa uit te groeien naar een league met 20 teams in tien verschillende landen. In een gerucht dat circuleert wil de nieuwe American football league in het tweede seizoen een team toevoegen in Amsterdam.

ELF zou een vervanger moeten zijn van NFL Europe, de league die in 2007 werd opgedoekt en waarin ook de Amsterdam Admirals speelden. De league heeft weliswaar geen enkele associatie met de National Football League.

ELF heeft reeds clubs geïdentificeerd in acht verschillende markten. Net zoals in NFL Europe spelen de meeste clubs in Duitsland. De overlap met steden die ook in NFL Europe mee speelden is overduidelijk: Hamburg, Berlijn en Frankfurt. Ook Hanover, jarenlang genoemd als mogelijke vervanger van de Amsterdam Admirals, Stuttgart en Ingolstadt hebben een team. Wroclaw in Polen en Barcelona in Spanje zijn de andere teams. De league is inmiddels actief aan het werven in Oostenrijk voor het tweede seizoen.

Een aantal namen zijn al onthuld: Ingolstadt Praetorians, Stuttgart Scorpions, German Knights 1367 Niedersachsen en Wroclaw Panthers. Voor NFL Europa supporters gaan de harten sneller kloppen in de wetenschap dat de namen van Hamburg Sea Devils en Berlin Thunder zijn gedeponeerd. Dit is nog niet het geval voor de teamnaam Barcelona Dragons en Frankfurt Galaxy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *