Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Capsituatie NFL teams

De NFL teams moeten naar verluidt tijdens seizoen 2021 werken met een salarisplafond (salary cap) van tenminste 180,5 miljoen dollar. Dit hebben de spelersvakbond NFLPA en de NFL becijferd. Het salarisplafond is lager dan vorig seizoen, omdat er vanwege de pandemie minder inkomsten zijn gegenereerd onder de 32 NFL-teams.

Omdat de salary cap aanzienlijk lager is, zijn er een aantal teams in de problemen. De verwachting is dan ook dat de komende maanden een aanzienlijk aantal spelers op de free agency markt worden geknikkerd.

De grootste reden tot zorg hebben de New Orleans Saints, die ongeveer 70 miljoen moeten vrijmaken om weer onder de cap te komen. Ook play-offs teams als Rams, Steelers, Packers en Super Bowl finalist Kansas City Chiefs moeten water bij de wijn doen en enkele contracten herstructuren of lozen, alvorens ze de rookie class van 2021 met open armen kunnen ontvangen. Hun capoverschrijding varieert van 33 miljoen (Rams) tot 11 miljoen (Packers).

De Jacksonville Jaguars hebben met een slordige 77,5 miljoen dollar de meeste ruimte om te handelen. Ook de Indianapolis Colts staan er goed voor, ondanks dat ze onlangs het grote contract van Carson Wentz voor 25 miljoen dollar over hebben genomen. De Colts kunnen nog 43 miljoen dollar opmaken. Ook de Jets, Patriots, Washington, Bengals, Broncos en Panthers zijn in good shape. Deze teams hebben ieder voor zich nog meer dan 30 miljoen dollar om het team beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *