Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Afdracht clubs gelijk ondanks corona, AFBN wil niet reageren

De afdracht die de clubs aan de AFBN betalen is dit jaar niet omlaag gegaan. Dat, ondanks dat de bond vorig jaar amper sportactiviteiten heeft kunnen faciliteren voor haar verenigingen. Eerder meldden we al dat dat een aantal clubs tegen de borst stootte. De bond wil niet reageren.

,,Het grootste deel van onze basisuitgaven gaat naar de bond,’’ liet Johan Oosterhuis, voorzitter van de Groningen Giants eerder deze maand nog weten. ,,Er is ook nog geen enkel bericht vanuit de AFBN gekomen dat daarover te onderhandelen valt, daar stoor ik me wel aan.’’

Ook Huub Bos, bestuurslid van de Amsterdam Crusaders liet weten begrip te hebben voor de situatie van de clubs en eventuele onderhandelingen met de bond over de afdracht.

Een poging om de AFBN om wederhoor te vragen wordt stellig in de wind geslagen. Een functionaris van de bond, van wie de naam bij Gridion bekend is, laat op een interviewverzoek slechts schriftelijk weten dat ,,de AFBN alleen aan de ALV verantwoording af heeft te leggen.’’

De ogenschijnlijk geagiteerde reactie laat in ieder geval veel ruimte voor speculatie. Boze tongen beweren dat het volledige bedrag alsnog geïnd wordt zodat het nationale team, de Dutch Lions, een injectie kan krijgen. Dat zou passen in de strategie van de afgelopen jaren van het AFBN-bestuur, dat eind vorig jaar nog enkele personele wijzigingen kende.

Maar of dat echt zo is… Degene die het weet mag het ons zeggen – zeker als diegene AFBN-bestuurder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *