Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

London weer op de NFL-agenda in 2021

NFL Commissioner Roger Goodell heeft aangegeven dat er in 2021 weer internationale NFL-wedstrijden worden gespeeld in London. Goodell maakte hierbij wel het voorbehoud dat het veilig is om naar Europa te reizen in verband met het Coronavirus.

Vorig seizoen werden de wedstrijden in de Engelse hoofdstad geschrapt, omdat de National Football League de handen vol had aan de eigen veiligheid. De NFL wilde perse het seizoen spelen en afmaken. Internationaal verkassen naar Europa hoorde toen niet tot de mogelijkheden.

In 2020 was het de bedoeling dat London gastheer zou zijn van vier NFL-wedstrijden, waaronder twee thuiswedstrijden van de Jacksonville Jaguars. Jaguars’ eigenaar Shahid Khan is ook eigenaar van Fulham FC. De wedstrijden in London zijn steevast uitverkocht. Naast het Wembley Stadion is ook al gespeeld op Twickenham in een move om het gras te ontlasten. Anderhalf seizoen geleden werd daar het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur aan toegevoegd. Met de bouw van het stadion hield men al rekening met de komst van een NFL-team en dat voedt de geruchten dat er ooit een franchise in Engeland huist.

De NFL speelt sinds 2008 enkele reguliere competitiewedstrijden in London. De NFL International Series kunnen gezien worden als de directe vervanger van NFL Europe, de Europese league die uiteindelijk verlieslijdend bleek.

Van alle NFL-teams hebben alleen de Green Bay Packers nog geen wedstrijd op Engelse grond gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *