Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeff Bezos nieuwe eigenaar Chargers?

Donkere wolken pakken zich samen boven de Los Angeles Chargers. De franchise is in handen van de familie Spanos, maar door financiele problemen, lijkt een verkoop onvermijdelijk.

De aandelen van de Chargers zijn, na de dood van eigenaar Alex Spanos, verdeeld over de familie. Dean Spanos, het boegbeeld, treedt naar buiten als de eigenaar, maar heeft in werkelijkheid maar 15% van het team in handen. Drie andere verwanten van de familie Spanos (Alexandra Spanos Ruhl, Michael Spanos en Dea Spanos Berberian) hebben ook elk 15% procent in handen, terwijl 36% van de aandelen is toegeschreven aan een trust fund. Dean & Dea zijn in controle van het fonds.

Het trust fund is in zwaar weer. Dea Spanos Berberian heeft nu de alarmbellen geluid dat een verkoop onvermijdelijk is. Het fonds staat circa 353 miljoen dollar onder water en er is geen zonnig vooruitzicht. Dean wil het trust niet verkopen om weer boven water te komen en ‘hoopt’ dat het tij snel keert. Hij speculeert op succes van het footballteam.

Voor zijn zus is dit onbespreekbaar. Zij is nu naar de rechtbank gestapt om een verkoop af te dwingen. Volgens papieren van de rechtbank zijn de vooruitzichten goed nu de NFL een tienjarige tv-deal heeft getekend, onder andere met Amazon. Daar komt Jeff Bezos ‘in the picture’. De extreem rijke zakenman is nu nog CEO van Amazon, maar heeft aangegeven gaandeweg 2021 af te treden om zich op andere projecten te richten.

Bezos is de eerste persoon op aarde met een vermogen van meer dan 200 miljard dollar en kan de Chargers dus makkelijk betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *