Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Positie Garoppolo nog altijd in nevelen gehuld

Het is nog altijd geheel onduidelijk of Jimmy Garoppolo volgend seizoen nog bij de San Francisco 49ers speelt. Waar zijn teamgenoot, running back Raheem Mostert, zeker lijkt te zijn dat ‘Jimmy G’ zijn quarterback blijft, blijken de Niners zelf nog altijd aan een trade te denken.

Mostert deed zijn uitspraken afgelopen weekend tegenover radiostation SiriusXM Fantasy Sports Radio. ,,Ik denk dat Jimmy Garoppolo onze startende quarterback is wanneer we beginnen aan het komende seizoen’’ liet de running back optekenen.

Maar een dag later was de berichtgeving op de Amerikaanse sportsites juist weer heel anders. Er werd namelijk volop geschreven over de vermeende vraagprijs van Jimmy G. Dat impliceert dus dat de 49ers nog atlijd openstaan voor een trade.

Om precies te zijn willen de Californiërs een first round pick hebben voor hun quarterback. Zelf legden ze in 2017 een pick uit de tweede ronde neer om Garoppolo over te nemen van de New England Patriots, die hem in 2014 met eveneens een second round pick draftten.

Toch is het nog niet zo waarschijnlijk dat er bij een eventuele transfer inderdaad een first round pick voor hem wordt neergelegd. Dit jaar zou de quarterback namelijk 25 miljoen dollar gaan verdienen en het is de vraag of er een team is dat bereid hetzelfde salaris op te hoesten. Het is dus ook goed mogelijk dat het noemen van deze vrij hoge prijs enkel bedoeld is om een goede onderhandelingspositie te creëren.

In ieder geval is duidelijk dat het nog een tijd kan gaan duren voor fans van de San Francisco 49ers weten wie hun startende quarterback gaat zijn: Jimmy Garoppolo, CJ Beathard, Josh Rosen óf een nieuw te draften supertalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *