Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Teddy Bridgewater naar exit bij Carolina

Carolina Panthers verzekerden zich vorige week van de diensten van quarterback Sam Darnold, de voormalig third overall pick uit de 2018 NFL Draft. De move betekent dat Teddy Bridgewater op zoek moet naar een nieuwe job. De Panthers hebben de quarterback toestemming gegeven om naar andere teams uit te kijken.

Teams die geïnteresseerd zijn in een trade, moeten waarschijnlijk wel meteen aan de onderhandelingstafel andere contractvoorwaarden bespreekbaar maken. Bridgewater staat met zijn huidige contract bij Panthers in de boeken voor 17 miljoen salaris in 2021 (waarvan 10 miljoen gegarandeerd) en 20 miljoen in 2022.

Eén van de mogelijke bestemmingen voor Teddy Bridgewater is Denver, waar het teammanagement op zoek is naar een spelverdeler die starter Drew Lock kan uitdagen. De general manager van Denver kent Bridgewater nog van hun gezamenlijke tijd in Minnesota, waar Bridgewater in 2014 in de league kwam als first-round draft pick.

De optie in het contract van Bridgewater werd in Minnesota niet gelicht, waarna hij via de Jets bij de New Orleans Saints belandde. Vorig jaar speelde het product van Loisville een heel jaar voor de Panthers. Hij gooide 15 touchdowns en 11 interceptions met daaraan gekoppeld 3.733 yards. Bridgewater kon echter niet verhinderen dat het team naar een 5-11 record viel. Het team heeft hierdoor de achtste pick in de 2021 NFL Draft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *