Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tyron Vrede: “Ik ben Nederland”

Voormalig Amsterdam Crusaders linebacker Tyron Vrede heeft zich afgelopen week laten zien aan CFL-teams. In een inspirerend online interview, dat hier in zijn geheel te zien is, laat hij weten graag Nederland te vertegenwoordigen in de hoogste league van Canada. Het interview is onderdeel van de CFL Global Combine. De CFL houdt op 15 april aanstaande een Global Draft, waarbij spelers van over de hele wereld kunnen worden gekozen.

“Ik vertegenwoordig mijn land. Voor iedereen die nu kijkt: ik ben Nederland. Dus wat ik doe zal weerspiegelen op mijn land. Wij hebben in Nederland ontzettend veel atleten, wij kunnen American footballen.”

Hij vervolgt: “Ik ben dan wellicht later begonnen met mijn loopbaan, maar ik ben waar ik ben vanwege wat ik heb gedaan. Er is zoveel talent in Nederland dat momenteel geen kans krijgt. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de perceptie dat er ook genoeg talent rondloopt buiten Canada en Amerika.”

“Uiteraard ben ik dankbaar dat ik in deze omstandigheid verkeer, maar het komt ook met veel verantwoordelijkheid. Ik wil dat avontuur graag aangaan en gedraft worden. Dat zou fantastisch zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *