Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mike Tomlin verlengt tot 2024

De Pittsburgh Steelers hebben de derde hoofdcoach uit de geschiedenis van de club een contractverlenging aangeboden. Mike Tomlin, aan het roer van de franchise sinds 2007, tekent voor drie jaar bij en ligt nu vast tot en met 2024.

De Pittsburgh Steelers zijn niet heel scheutig met het verscheuren van arbeidscontracten van hoofdcoaches. De formatie is sinds 1969 pas aan de derde hoofdcoach bezig. Chuck Noll leidde het team 22 seizoenen (van 1969 tot en met 1991) en werd opgevolgd door Bill Cowher. Cowher stond zelf veertien seizoenen aan het roer.

Tomlin zit met zijn contractverlenging dus langer bij de club dan Cowher. Hij begint in 2021 aan zijn vijftiende seizoen. Onder zijn bewind werd nooit een losing season genoteerd en werd twee keer de Super Bowl gehaald. Een van deze Super Bowls (XLIII) werd gewonnen.

Vorig seizoen kende Pittsburgh een ijzersterke start. Nadat de formatie in 2019 naar een 8-8 record hobbelde, sprak de 11-0 start om seizoen 2020 te beginnen tot de verbeelding. Hierna raakte de klad er echter in (de Steelers eindigde met een 12-4 record) en werd het team uitgeschakeld in de Wildcard play-offs tegen de Cleveland Browns.

Overigens is Tomlin niet de langst regerende hoofdcoach in de NFL. Twee andere hoofdcoaches zitten nog langer bij hun respectievelijke teams: Bill Belichick van de New England Patriots en Sean Payton van de New Orleans Saints.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *